Over ons

Met de trots van het edelhert sinds 1891

Het is 1891. De wereld van familiebedrijf Ruig omvat niet meer dan een oude bakfiets, een boerderij en het Amstelhotel als klant voor verse eieren. 

De schepper van Ruig, Pieter Ruig, had koopmansbloed want hij breidde zijn assortiment al snel uit met de handel in kippen. In die tijd was kip een typisch luxe- en horecaproduct. Pas in de tweede helft van de jaren vijftig nam door de toenemende welvaart de markt voor gevogelte enorm toe. Horecaondernemers werden door de mogelijkheden van het opdelen van kip op maat door Ruig bediend en particulieren konden hun poeliersproducten in de nieuwe winkel in Amsterdam kopen.

Het leveren van eerlijke, ambachtelijke producten van topkwaliteit wordt de inspiratie voor poelier Ruig. Mede door productvernieuwing en het voortdurend aanpassen van productiewijze aan de sterk veranderde maatschappij groeide het bedrijf flink. Inmiddels zijn we vele jaren verder en heeft Ruig zich ontwikkeld als leverancier en producent van kwalitatief wild en gevogelte voor de professionele keuken.

Sinds 1994 is Ruig als Verspartner van Sligro gevestigd in circa 40 zelfbedieningsvestigingen in Nederland en België. Daarnaast worden de wild en gevogelte producten van Ruig geleverd via de Bezorgservice-groothandels van Sligro. Sinds 1997 levert Ruig ook een kwalitatief hoogwaardig bake-off assortiment onder de naam Loustain. In 2017 ontving Ruig het predicaat Koninklijk als kroon op al het werk!