Wouter Klootwijk over geitenlamsvlees als trend 2013

Enkele weken geleden kwam Wouter Klootwijk's Wilde Keuken aflevering waarin hij sprak over geitenlamsvlees. Indien je de uitzending over de dertien culinaire trends in 2013 hebt gemist kun je hem hieronder terugkijken of op http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1315770.

Wouter Klootwijk

Hier de omschrijving van Aflevering 8: Culinaire trends.

Het jaar is versleten, het is bijna op. Reden om in De Wilde Keuken de toekomst te voorspellen. Wat zijn de dertien culinaire trends in 2013? Een oude stamppot voor armelui van weleer keert weer. Een oude culinaire cultuur die even na Christus al huishield in Europa, komt weerom. De Wilde Keuken stuurt een verslaggever naar Jeruzalem om daar te zien wat ons hier te wachten staat. Oude begrippen hebben afgedaan. Alles wat gebakken en gekookt uit de winkel komt krijgt nieuwe namen. Een brood wordt een vis, een vis wordt een boon, een boon wordt een gebakje. Mensen gaan thuis eten en als het moet, dan maar wonen in een eethuis. Een vergeten beest wordt voortaan schaamteloos bruin gebraden en opgediend thuis bij de modalen. Voorheen moest het beest in het geheim naar buitenlanden worden gesmokkeld en moesten geitenkaasvegetariërs zich doodschamen. De schaamte voorbij! En zo zullen culinairen en lui die liever schaften dan een stukje Michelinkak savoureren, op Tweede Kerstdag in De Wilde Keuken nog veel meer te horen en te zien krijgen over wat ze volgend jaar zullen doen en laten. Een sterke terugkomer: het broodje patat.